Najnovije

Apple danas predstavlja iPhone 7 i 7 Plus

 

Uz natpis “See you on the 7th” i slikom gore Apple je pozvao sva uvažena lica industrije da im se pridruže danas na predstavljanju nove linije iPhone uređaja, 7 i 7 Plus.

Što možemo očekivati sutra?

  • iPhone 7 i 7 Plus (garantirano)
  • Apple Watch 2 (možda)
  • iOS 10 krajnja verzija (garantirano)
  • Novi MacBook (malo vjerojatno)

O novim iPhone uređajima

Nakon mnoštva procurenih slika i glasina o tome kako će novi iPhone izgledati te koje će nove funkcije pridonijeti iOS korisnicima vrijeme je za zaključivanje svega toga u jednu smislenu cjelinu.

Nedavno je procurila slika na kojoj su prikazani SIM utori za novi iPhone iz kojih se jasno da razaznati nova boja koja će krasiti ovogodišnje Apple-ove smartphone. Boja o kojoj pričamo je naravno crna koji vidimo skroz lijevo, a iako je slična poznatoj Space Grey boji (čak bi službeno trebala biti Space Black) ipak je neće zamijeniti.

Na repertoaru su i nove slušalice, ali ovoga puta Apple će pružiti opciju izbora žično i bežično odnosno EarPods i AirPods. Također povezano s time, opraštamo se od 3.5mm utora za slušalice te ćemo od sada svoje instrumente izolacije od svijeta morati spajati preko lightning kabela te će vjerojatno masovno zarađivati na lightning-to-3.5mm kablovima.

Već sada su dostupne slušalice sa lightning utorom (kao i verzije sa USB-C) te nisu pretjerano skuplje od uobičajenih na koje smo navikli.

Što se kamere tiče, fanovi manje verzije iPhone-a mogli bi se usrećiti jer Apple navodno ove godine radi na tome da kamere budu potpuno iste na standardnom i Plus modelu što je i prije bilo može se reći istinito, ali jedna ključna stvar je nedostajala, a to je optička stabilizacija slike prilikom snimanja video zapisa (OIS). Ova glasina podržana je procurenom slikom (dolje) te ako se zagledate vidjet ćete novitet oko same leće kamere, 4 male površine bakreno/zlatne boje koja su karakteristična za OIS funkciju. Senzor kamere trebao bi nositi 12 megapixela sa f1.9 otvorom (više svijetla dolazi na sam senzor).

 

Apple je napokon saslušao kritike raznih portala i YouTube kanala pa tako ove godine početna veličina prostora dostupnog za pohranu iznosi 32GB a špekulira se da bi najveća moguća veličina dostupna mogla biti čak 256GB.iPhone 7 trebao bi imati 2GB RAM-a, dok bi Plus model trebao imati 3GB RAM-a.

Po našem vremenu, predstavljanje počinje u 19:00h, koliko je vremena ostalo do događaja možete pogledati ovdje, a upute kako pratiti predstavljanje dok se odvija možete pratiti na ovom linku.

Click to comment

Odgovori

To Top