Glasine

iPhone 7 ostaje bez 3,5 mm utora za slušalice?

Postoji jedna stvar koja se do sad nije promijenila ni na jednom iPhoneu te je prisutna na svim Appleovim smartphoneima. To je 3,5 mm utor za slušalice koji je konstantan od 2007. godine. No ipak, izgleda da će se i to promijeniti.

Prema glasinama koje donosi pouzdani japanski blog Macotakara, Apple trenutno testira čak pet različitih verzija sljedeće generacije iPhonea. Na svakom prototipu prisutan je radikalno promijenjen dizajn, dosta tanji nego prethodni modeli. Stanjivanje uređaja rezultiralo je, kako tvrde s japanskog bloga, nestankom 3,5 mm utora s donjeg brida iPhonea, gdje je trenutno smješten.

Što to znači za krajnje korisnike? Dobit ćete nešto tanji proizvod, a gubite 3,5 mm utor što znači da se možete pozdraviti sa svim slušalicama kod Lighting utora, što već postoji kao solucija na Apple uređajima, no rijetko tko ju koristi, jer su rijetki modeli koji umjesto 3,5 mm utora koriste Lighting. Iako se u prvu ruku čini da je ovo veliki minus, ipak možemo doći do zaključka da večina iPhone korisnika koristi solidne Apple EarPods slušalice kao primarne, pa im izostanak 3,5 mm utora neće previše zasmetati.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh