Gadgeti

Sony radi na Remote Play funkciji za PC i Mac

Jedna od najmanje spominjanih funkcija koje nudi PlayStation je Remote Play, opcija da sa svog PlayStationa streamate igre na neki drugi uređaj. U ovom trenutku moguće je samo streamanje na određene uređaje, a to su PS Vita, pojedini Sonyevi smartphonei te PlayStation TV. Izgleda da bi se stvari uskoro trebale pomijeniti na bolje, ako je suditi prema najnovijem Tweetu iz Sonya.

Kako tvrdi Sonyev Shuhei Yoshida, predsjednik Sony Computer Entertaimenta, Remote Play za PC i Mac je u dalekoj fazi razvoja, što znači da bi gotov proizvod mogli vidjeti vrlo brzo. Budući da Xbox One već podržava streamanje na Windows 10, bilo je vrijeme da Sony odgovori na tu odličnu opciju.

Osim toga, jučer je predstavljena i neslužbena aplikacija za istu stvar, koji je zasebno objavio jedan nezavisni developer, te se radi o Alpha verziji, što znači da je opcija nazvana Remote Play PC još uvijek nedovoljno stabilna. Uz to, developer ju je odlučio naplaćivati 6.5 funti po licenci. Ukoliko ste zainteresirani za isprobavanje (kupnju), kliknite ovdje, a ukoliko niste, pričekajte još neko vrijeme da Sony izbaci službenu aplikaciju.

Click to comment

Odgovori

To Top