Glasine

Google planira izradu svog procesora

Poznato je kako je Android open-source odnosno otvoreni sustav, što znači da njegov kod može preuzeti i uređivati po svojoj volji tko god je za to sposoban. Tom logikom Android je na svoje uređaje ubacilo mnoštvo proizvođača koji za svoje uređaje koriste različiti hardver.

U ovoj priči iz tog hardvera fokusiramo se na procesor, mozak cijelog uređaja koji je jedna od ključnih stvari pri odabiru novog pametnog ljubimca. Google, koji je “vlasnik” Androida, do sada nije imao direktan utjecaj na hardver uređaja koji ih pogone (izuzevši Nexus uređaje, iako su i tu bili ograničeni). Google-ovi predstavnici su navodno proteklog mjeseca sjedali za stol s različitim kompanijama poput Qualcomma nudeći im svoje ideje za procesore koji bi im dozvolili dublju integraciju i najoptimalnije korištenje Androida i samog procesora.

Google bi preko njegovih procesora mogao brže i bolje implementirati nove funkcije u OS. Nadamo se, a tako vjerojatno i jest, kako je glavni cilj ovog pothvata bolji procesor u Nexus uređajima što bi ih učinilo još boljima ali i potencijalno jeftinijima. Google sve više i više grabi u tehnološkom svijetu granajući svoj utjecaj u sve pore tehnologije koje može pa tako uopće nije iznenađujuć ovakav potez, ali je definitivno interesantan.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh