Smartphonei

Google Play Store dobija značajan redizajn

Google je nedavno objavio da će drastično promijeniti izgled svoje Play Store aplikacije, a kao najočitiju promjenu, osim samog redizajna, navode odvajanje aplikacija i igara od sadržaja poput filmova, glazbe, knjiga i časopisa.

Tražilica je sada stilizirana kao što smo je mogli već duže vrijeme vidjeti pri korištenju Google (Now) aplikacija, a ispod nje nalaze se kartice koje prateći Googleov “Material” dizajn prikazuju preporuke za vas na osnovu onoga što ste prije tražili ili instalirali. Naravno, još uvijek je aktualna podjela aplikacija i igara prema vrsti te liste najpopularnijih besplatnih/plaćenih igara ili aplikacija.

Nova verzija Play Storea počela se već pojavljivati na nekim uređajima, ali kao i svakoj novoj verziji do sada trebat će nešto vremena da stigne na sve podržane pametne telefone.

Valja napomenuti kako je uz redizajn same aplikacije uvedena i nova funkcija koja je do sada bila dostupna samo iOS korisnicima, a možete naslutiti da se radi o kupovini sadržaja sa Google Playa uz verifikaciju putem otiska prsta ako vaš uređaj ima za to potreban senzor.

Click to comment

Odgovori

To Top