Računala

DirectX 12 ujedinio Nvidiju i AMD

Anandtech, online časopis koji se bavi računalima, prvi je detaljnije proučio najnoviju funkciju koju nudi nadolazeći DirectX 12. Radi se o Multiadapter funkciji koja bi u teoriji trebala omogućiti kombiniranje grafičkih kartica različitih proizvođača, odnosno Nvidije i AMDa, u istom računalu, što dosad nije bilo moguće.

Anandtechu je uvelike pomogao razvojni tim Oxide Games koji je pripremiu posebnu DX12 verziju svoje hardverski zahtjevne igre Ashes of the Singularity. Zbog velikog trošenja resursa, ova igra je bila idealna za testiranje nove DX12 funkcije. Pri testiranju je korišteno više različitih kombinacija kartica: GTX 980 Ti i GTX Titan X, R9 Fury X i R9 Fury te R9 Fury X i GTX 980 Ti. Zadnja navedena kombinacija testirana je i u kombinaciji kada je GTX 980 Ti bila primarna kartica. Ukupni rezultati bili su prilično iznenađujući, i to pozitivno.

U svim provedenim testiranjima kombinacija AMDa i Nvidije donijela je bolje performanse od SLI i Crossfire kombinacija. U odnosu na R9 Fury X/R9 Fury kombinaciju prosječni broj sličica u sekundi bio je viši za 3,7, dok je od GTX 980 Ti/GTX Titan X prosjek bio viši za 9,2.

Za kraj, Anandtech je izdao “upozorenje”, odnosno da budućnost ove tehnologije više ovisi o razvojnim timovima koji moraju poraditi na implementaciji podrške za korištenje višestrukih kartica, nego što ovisi o samim proizvođačima hardvera. Cijeli detaljan test možete pročitati na Anandtechu.

Click to comment

Odgovori

To Top