Gadgeti

iOS 9 već uspješno jailbreakan

iOS 9 službeno kao nadogradnja stiže već 16. rujna, odnosno sljedeće srijede, a razvojnim programerima i beta testerima GM verzija (ista ona koju će svi ostali dobiti u srijedu) dostupna je već neko vrijeme. Jučer se, naime, dogodilo nešto što se nije dogodilo već duži niz godina. iOS 9 uspješno je jailbreakan od strane poznatog hackera iH8snOw-a, te se radi o untethered jailbreaku, što znači da vaš uređaj možete neometano paliti/gasiti, a da jailbreak ne treba svaki put ponovo instalirati.

Jailbreak je, doduše, demonstriran na iPhoneu 5, što znači da na novijim modelima (pa tako i najnovijem 6s) može biti još ponešto posla što se jailbreaka tiče, no ništa neizvedivo. U videu je demonstrirano Verbose bootanje sistema, umetanje samog jailbreak koda te Cydia, koja je funkcionalna i na iOS 9. Naravno, Cydia će nakon izlaska “public” jailbreaka za iOS 9 biti dodatno prilagođena i dobiti sve svoje standardne funkcionalnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=BtBqkj7RsFo

Izlazak iOS-a 9 bliži se, tako da nam samo preostaje vidjeti koja će od jailbreak ekipa prva izbaciti alat za jailbreak hrpe uređaja koji mogu raditi na iOS 9 operativnom sustavu. Prema slobodnoj procjeni, na novi jailbreak nećemo čekati više od mjesec dana.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh