Gadgeti

Steamova prijenosna konzola stiže sljedeće godine

Steamova prijenosna igrača konzola i nije neka pretjerana novost, s obzirom da je predstavljena na prošlogodišnjem E3 sajmu, kada je nosima ime Steamboy. Steam je očito uočio preveliku sličnost s riječju “Gameboy”, pa su Steamboy preimenovali u Smach Zero, što god to značilo.

Sama ideja ove konzole je da PC naslove koje ste svojim mukotrpno zarađenim novcem kupili po lihvarskim cijenama na Steamu, možete igrati i prijenosno, na nečemu sličnom PS Viti ili Nintendu 3DS. Pogled na hardversku stranu nije loš, uređaj će imati 720p zaslon osjetljiv na dodir, bit će pokretan AMD-ovim G-series SoC-em u kombinaciji s 4 GB radne memorije, a krasit će ga i Jaguar procesor sa GCN Radeon grafičkom karticom. Očito je da nećete moći zaigrati one najnovije i najzahtjevnije igre (što je automatski ubilo autorov interes za dotičnim gadgetom), ali ekipa koja radi na razvoju tvrdi da će na Smach Zero konzoli moći igrati čak 1000 naslova. I dalje, ne hvala Steam.

Konzola bi trebala biti dostupna tek od sljedeće godine, i to četvrtog kvartala, odnosno za nešto više od godinu dana, a u prednarudžbama koje se otvaraju 10. studenog moći ćete si prednaručiti jedan ovakav za 300€.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh