Smartphonei

Više od polovice svih Androida radi na Jelly Beanu ili KitKatu

Poznato je da Google već duže vremena pokušava riješiti problem fragmentacije svog operativnog sustava Android. Naime, radi se o tome da postoji previše različitih uređaja temeljenih na Androidu te svaki od tih uređaja vrti neku različitu verziju Androida, što stvara preveliku fragmentaciju. Ipak, čini se da je Google na dobrom putu da riješi svoj problem, jer danas od njih stižu dobre vijesti.

Nekoliko dana nakon I/O konferencije objavljeno je da više od polovice svih Android uređaja na Zemlji (i u okolici) radi na Jelly Beanu (verzija 4.3) i KitKatu (verzija 4.4), što je ogroman uspjeh s obzirom na situaciju u kakvoj se Google nedavno nalazio. Također, treba pohvaliti da uređaja s Gingerbreadom (verzija 2.3) gotovo pa više i nema, oni čine svega 5.6% svih Android uređaja.

Osim vijesti vezanih uz software, iz Googlea kažu kako čak 80% uređaja ima zaslon rezolucije 240 dpi ili više, samo 20% uređaja ima lošiji zaslon od te brojke. Kako god, Google je napokon počeo bježati od svoje prošlosti i u budućnost gleda s pozitivnom stavom.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh