Zanimljivosti

Uber postao “uberpopularan” u Kini, uskoro stiže i u Hrvatsku

Uber je onima koji češće čitaju IT “štampu” vjerojatno poznat. Radi se o servisu koji korisnicima omogućava jeftin prijevoz i time direktno ugrožava taxi kompanije. Uber je, čini se, postao vrlo popuralna u Kini, pa je zato Travis Kalanick, glavni izvršni direktor Ubera, uputio zanimljivo pismo investitorima tvrtke.

Travis Kalanick u svom pismu poručuje investitorima da Uber dnevno samo u Kini zabilježi milijun vožnji. Usporedbe radi, preba Frobesovom izvješću iz prosinca 2014. godine Uber je tada milijun vožnji ostvarivao na svim svojim tržištima zajedno. Velik rast je rezultat strategije ulaganja Ubera u širenje svojeg posla u Kini, što uključuje i odricanje od prikupljanja naknada, plaćanje financijskih stimulacija za tamošnje vozače i ostalo. Prema Travisu Kalanicku, Uber u Kini otvara 100 tisuću novih radnih mjesta mjesečno.

Iako ima problema s tamošnjom birokracijom i konkurencijom, Uber postiže impresivne rezultate. Za nekoliko dana otvaraju kampanju kojom žele prikupiti milijardu dolara koji će biti korišteni isključivo za poslovanje tvrtke u Kini. Osim Kine, Uber uskoro možemo očekivaati i kod nas, jer već neko vrijeme kruže glasine o tome.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh