Gadgeti

PS4 napokon postaje media player, i to večeras!

U tijeku je E3 sajam, najveći sajam što se svijeta digitalne zabave tiče, i na njemu svake godine bude predstavljena hrpa noviteta, od strane velikana poput Sonya, Miscorosfta, Nintenda i drugih. Danas ćemo se fokusirati na Sony i njihovu PS4 konzolu. Iako je što se gaminga tiče bolji, PS4 je imao jednu veliku manu u odnosu na Xbox One, nije radio kao media player.

Iako je navedena opcija postojala još na PS3 konzoli, Sony je misteriozno odlučio da na početku ere PS4 konzole neće ponuditi navedenu opciju, ali se šuškalo da će ona stiči nešto kasnije. Nakon dugo čekanja, Sony je jučer na E3 najavio da će media player aplikacija biti dostupna već sljedećeg dana, odnosno danas navečer. Aplikaciju ćete moći pronaći u PS Storeu, a bit će besplatna i dostupna svima za preuzimanje.

Odličan feature je to što će osim s vašim USB stickom (na kojem se vjerojatno nnalazi hrpa piratskih filmova koje jedva čekate da pogledate), raditi i s vašim media serverom, pa sve što postavite na njega preko PC-a moći ćete gledati putem svoje konzole, tako da se u nekim slučajevima može izbjeći USB stick. Osim videa, na PS4 ćete moći slušati i glazbu (što je doduše već bilo moguće), sve to putem nove media player aplikacije. Što se podrške za formate tiče, podržani su mkv, avi, mp4, mpeg 2-ts, jpeg, bmp, png, mp3 i aac formati.

Screen Shot 2015-06-16 at 15.09.19

GIGA.hr ne podržava nikakve oblike piratije, krađa autorskih prava i slično. Članak je samo informativne svrhe. 

Click to comment

Odgovori

To Top