Smartphonei

Modularni Fairphone 2 predstavljen

Fairphone 2 je jedan od pionira u svijetu modularnih smartphone uređaja. Dok se kod drugih smarphonea morate relativno dobro namučiti kako bi pravilno zamijenili napuknuti ekran ili nešto slično, kod Fairphonea 2 bez problema uz malu pomoć odvijača možete brzo zamijeniti procesor, kameru, mikrofon, bateriju, zvučnik i ostale dijelove uređaja s valjanim zamjenskim dijelovima. Iako je modularan smartphone, Fairphone 2 nije ono što je Google projektom Ara predstavio svijetu jer je Fairphone sličniji vašem tradicionalnom stolnom računalu pošto ga dobijete kao kućište koje izgleda relativno uobičajeno dok je iznutra potpuno rastavljiv.

Ispod 1080p zaslonom dijagonalne veličine 5 inča screen štićenog 0.7mm debelim Gorilla Glass 3 staklom krije se nešto slabiji Snapdragon 801 čipset s 2GB RAMa i 8MP kamerom uz dodatak 4G LTE mreže, dual SIM i microSD portovima. Treba na umu imati da su svi navedeni dijelovi zamjenjivi a u bližoj budućnosti možda vidimo i module za Fairphone 2 kao npr. jaču kameru ili modul s 3GB RAMa umjesto 2GB. To će sve omogućiti fluidno pokretanje Androida 5.1 Lollipop koji će dolaziti predinstaliran, a tvrtka planira da njihov OS bude open-source kako bi omogućili što lakše kreiranje i instaliranje neslužbenih OS-a.

Fairphone 2 na jesen će biti dostupan u Europi po dosta visokoj cijeni od 525 eura. Prva edicija Fairphonea rasprodana je ranije ove godine sa 60,000 prodanih komada ukupno.

Click to comment

Odgovori

To Top