Smartphonei

Google nagrađuje pronalazak bugova

Google je najavio projekt Android Security Rewards, program za nagradu sigurnosnih istraživača i onih koji pronađu i, poželjno ali ne nužno, poprave iste greške u najnovijim verzijama Androida za Nexus uređaje. U ovom trenutku odnosi se samo ne Nexus 6 i Nexus 9 ali u budućnosti i stariji Nexus uređaji kao i oni budući.

Nagrade su u rasponu od 333$ za testiranje i popravak greške koda manje vrijednosti do 8,000$ za dobro napisani izvještaj i popravak za kritičnu grešku u sustavu.

Naravno, za ovako visoke nagrade treba se poštivati Googleov protokol za koje je najbitnije da grešku prijavite prvi te da je prijavite isključivo Googleu koji će tada pregledati vaš zahtvjev i nagraditi vas novčano.
Ukoliko netko ne želi primiti zasluženi novac iz bilo kojeg razloga, Google će ponuditi da iznos koji ste zaradili podupla te donira u dobrotvorne svrhe, po vašem izboru.

Google sličan program već ima za Chrome u kojem možete prijaviti web greške te su objavili kako su tijekom zadnje tri godine isplatili lovcima na bugova 2,000,000$.

Click to comment

Odgovori

To Top