Internet

Elop napušta Microsoft, koju tvrtku ovoga puta odlazi uništiti?

Danas je Microsoft na svome blogu objavio da će uskoro napraviti preraspodjelu snage unutar kompanije. Pojedini odjeli unutar tvrtke bit će spojeni kao npr. Devices and Services koji će postati dijelom novog Windows and Devices odjela, dok će pojedini djelatnici napustiti Microsoft. Jedan od njih je i Stephen Elop, kontroverzni bivši CEO Nokije, koji je na tu poziciju bio namješten od strane Microsofta, da bi uništio Nokiju i da bi ju Microsoft kasnije mogao kupiti za puno manji iznos.

Od dolaska u Microsoft Elop je bio izvršni dopredsjednik Devices and Services odjela koju smo već spomenuli, a novi vođa istog bit će Terry Myerson. Osim Elopa, Microsft će napustiti još i Kiril Tatarinov te Eric Rudder. Točnog datuma odlaska navedene trojice nema, već se samo navodi okvirni termin, nakon završetka tranzicijskog perioda. Odmah se počelo špekulirati o tome da Elop samo ide na novu misliju, sličnu onoj koju je imao u Nokiji. Neke od tvrtki meti, kako navodi The Verge, mogu biti HTC (koji je trenutno vrlo ranjiv, stanje im je toplo-hladno), Twitter, LG, Motorola, Meizu, Spotify, BlackBerry te Fiat Chrysler.

Ipak, i dalje se radi o špekulacijama i Elop samo odlazi na odmor, do nekog drugog angažmana u nekoj tvrtci. Koju planira uništiti.

Click to comment

Odgovori

To Top