Smartphonei

Apple olakšava prijelaz na iOS

Na ovogodišnjem WWDC-u Apple se, kao i svake godine, fokusirao na isticanje podataka u područjima u kojima su potukli Android i WindowsPhone, ali su nas upoznali s novim projektom koji bi prelazak s Androida na iOS trebao učiniti “bezbolnim”.

Aplikacija za koju se pretpostavlja da će nositi ime Android Migration biti će uz Apple Music dostupna na Google Play Marketu kada Apple službeno “izbaci” iOS 9, a svrha aplikacije je da s vašeg Android uređaja prebaci sve važne podatke poput kontakata, slika, poruka, glazbe i slično na vaš novi iOS 9 uređaj.

iphone

 

Slika gore je sa službene Apple stranice posvećene funkcijama iOS-a 9 te kaže kako je samo potrebno preuzeti “Move to iOS” aplikaciju preko koje ćete bežičnim putem prijeći s Androida na iOS te naglašavaju što će sve biti moguće prenijeti. Što se aplikacija tiče, besplatne aplikacije će se instalirati preko App Storea dok će se vaše plaćene aplikacije s Androida dodati na iTunes listu željenih aplikacija (ako su na iOS-u dostupne, naravno).

Nije poznato kolika će dopuštenja ova aplikacija imati na Androidu odnosno koliko će duboko u softver moći zagrebati kako bi vam prebacila sve podatke pa treba sačekati službenu aplikaciju. Definitivno pametan potez od strane Applea koji će dobro doći korisnicima Androida željnima promjene jer je do sada najveći problem bio upravo prebacivanje vlastitih podataka.

Click to comment

Odgovori

To Top