Gadgeti

Upoznajte Fove, novu konkurenciju Oculusu

Sljedećih godina čeka nas veliki “bum” tehnologije za virtualnu stvarnost, a cijelu priču pokrenula je tvrtka Oculus koja je u međuvremenu prešla u vlasništvo Facebooka. Kako vrijeme prolazi mnogi predstavljaju vlastita rješenja slična Oculusu, a danas se počelo pisati o najnovijoj, uređaju koji se naziva Fove.

Fove uvodi nešto što do sada nije viđeno na uređajima ovog tipa. Radi se o funkciji praćenja kretanja očiju korisnika, što donosi poboljšanje ukupnog iskustva korištenja, tvrde iz Fovea. Razvojni alati Fovea trebali bi besprijekorno raditi u kombinaciji s Unityem, Unreal Engineom i CryEngineom, što je još jedna prednost.

Što se hardvera tiče, Fove bi trebao imati 5.8 inčni zaslon rezolucije 2,560 x 1,440 piksela. Da bi uopće došlo do masovne proizvodnje istog, iz Fovea su na Kickstarteru pokrenuli kampanju u kojoj pokušavaju prikupiti četvrt milijuna dolara. Ukoliko im pothvat uspije, Fove uređaje bit će moguće kupiti za godinu dana, odnosno u svibnju 2016. godine. Do sada su prikupili preko 20,000$, što nije mala cifra, a do kraja kampanje im je preostalo velikih 45 dana. Ukoliko ih poduprete, bit ćete u mogućnosti među prvima kupiti uređaj po cijeni od 349$, dok će svi ostali isti moći nabaviti za 399$.

Kliknite ovdje ukoliko želite saznati više o Foveu. 

Click to comment

Odgovori

To Top