Gadgeti

The Light Phone – Bijeg od pametnih telefona

Pametni telefoni postali su svakodnevica za većinu svijeta, ali ponekad znaju biti i prepametni, što često graniči s napornošću.

The Light Phone (ili lagani telefon) ideja je koja će riješiti probleme osoba koje se ponekad poželje udaljiti u raznoraznih i brojnih notifikacija i SMS poruka. Ideja se rodila na Google-ovom projektu 30 Weeks incubator koji se održavao u New Yorku, a na svijet su je donijeli Joe Hollier i Kaiwei Tang. Jedan umjetnik,a drugi stručnjak  za dizajniranje i izradu mobilnih telefona, idealna kombinacija. Light Phone je jako tanak, veličine kreditne kartice, a baterija mu traje i do 20 dana nakon potpunog punjenja.

Ideja je udaljiti nas što je više moguće od korištenja naših pametnih telefona pa tako ovaj uređaj služi samo za primanje i slanje poziva, a u sebi kao praktičan dodatak ima ugrađenu svjetiljku. Dakle, nije potrebno ništa osim vaše SIM kartice koju ubacite u uređaj ili se povežete na vaš pametni telefon kojeg tada možete slobodno ostaviti negdje drugdje, a pozive obavljati normalno.

Bez igara, slanja ikakvih podataka, aplikacija i slično. Minimalizam na vrhuncu.
Ako ste zainteresirani, predlažemo da pogledate kratki video koji objašnjava ideju iza projekta, a iznose je sami kreatori Light Phone-a.

Valja napomenuti kako je ovo Kickstarter kampanja te da su u vrijeme pisanja ovog članka skupili 111 837$, a ukupni cilj je 200 000$.

https://www.youtube.com/watch?v=IN4oEb4MG2g

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh