Smartphonei

Predstavljen Aquos Crystal 2

Sjećate se Aquos Crystal smartphone-a? Bio je to zanimljiv pokus od strane Sharpa, a sada su, nakon sakupljanja informacija od korisnika, predstavili “većeg brata”. Druga verzija Sharpove vizije pametnih telefona “bez okvira” donosi nam male, ali bitne nadogradnje.

Crystal 2 ima zaslon od 5.2″ za razliku od svog prethodnika čiji je ekran dijagonalno 5.0″, ali je zanimljiva činjenica da je rezolucija ostala potpuno ista, 720 x 1280 piksela (odnosno otprilike 282 piksela po inchu).
Dodana je opcija vodootpornosti (na kratkotrajne dodire s vodom ali ne i za potapanje pod vodu) te mobilnog plaćanja. Verzija Androida koja će biti predinstalirana na uređaj je sada, jasno, 5.0 Lollipop, za razliku od prošlogodišnje KitKat inačice.

Sharp-Aquos-Crystal-1

Stražnja kamera ostala je gotovo ista sa 8MP senzorom dok je prednja kamera sa 1.2MP nadograđena na 2.1MP.
Interna memorija unaprijeđena je sa 8GB na 16GB dok je radna memorija (RAM) podignuta sa 1.5GB na 2GB, ali je procesor ostao potpuno isti, Qualcomm  Snapdragon 400 s Adreno 305.

Unatoč povećanju dimenzija uređaja kapacitet baterija je ostalo isti, čak nešto manji (za 10mAH), ali zato Sharp obećava kako je novi zaslon izrazito učinkovitiji što se potrošnje baterije tiče, dok je istodobno svjetliji i veći.
Puštanje u prodaju očekuje se tijekom srpnja ove godine u Japanu a za ostatak svijeta još nije poznato.

Ukratko, lijepo je vidjeti kako Sharp ne odustaje od zaista zanimljive ideje koju će, nadam se, iskoristiti i druge kompanije.

 

 

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh