Zanimljivosti

Novi Googleovi bespilotni automobili kreću u pohod

Ako se kojim slučajem nađete u Californiji sljedećih dana, na ulicama ćete moći vidjeti Googleove aute koji voze bez vozača, što i nebi bilo tolika novost da se ne radi o novim prototipovima. Ovog ljeta Google će na ulice pustiti novu “flotu” bespilotnih automobila, koje nije teško prepoznati zbog njihovog specifičnog izgleda. Naravno, ne radi se o hrpi auta, već o svega nekoliko prototipova, ali svejedno je vrijedno spomena.

U blog objavi koju je objavio Chris Urmson, direktor ovog Googleovog projekta, nije navedeno koliko će točno prototipova biti testirano, ali Google nas je informirao da će se u autima voziti i putnici, odnosno testni vozači koji u nepredviđenim situacijama mogu preuzeti kontrolu nad upravljaćem, što će utišati sve dušebrižnike koji bi mogli pomisliti da su bespilotni auti opasnost na cesti.

Ipak, do sada je zabilježeno 11 manjih udesa u kojima nitko nije ozbiljnije ozljeđen, te u svim slučajevima nije bilo krivo računalo koje upravlja automobilom. Kako god, u bližoj budućnosti sigurno ćemo i na našim cestama viđati Googleova testna vozila, koja su temelj budućnosti prijevoza. Više o Googleovom projektu saznajte u videu ispod.

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh