Glasine

iOS 9 će podržavati i uređaje stare četiri godine?

8. lipnja održava se WWDC, događaj godine što se Applea tiče. Na tom događaju Apple obično ne predstavlja hardver, već se fokusiraju isključivo na softver. Tada obično vidimo prve beta verzije novog OS X-a i iOS-a, te Apple kao i inače “ubije” nekoliko starijih modela. Ove godine će situacija biti drugačija, barem tako kažu glasine.

Apple navodno iOS 9 sprema i za sad već zastarjeli iPhone 4s, prvi iPhone s dual-core procesorom, koji je nadogradnjom na iOS 8 dosta usporio, na što se dosta korisnika pobunilo. Apple je nadogradnjama iOS-a 8 problem donekle riješio, ali on i dalje postoji. iOS 9 koji će općenito imati naglasak na stabilnost, a ne na nove funkcije. Iako smo očekivali da će Apple iPhone 4s, pa tako i iPad mini izostaviti s liste za nadogradnju na iOS 9, čini se da su okrenuli ploču.

Ipak, nije sve tako dobro. iOS 9 navodno donosi novu funkciju zvanu rootless koja bi zauvijek trebala ubiti jailbreak i sve ostale oblike hakiranja iUređaja. Kako god, bilo, 8. lipnja nije dalkeo i uskoro ćemo saznati sve detalje o novom iOSu.

Click to comment

Odgovori

To Top