Smartphonei

HTC odustao od “Mini” linije smartphonea

Svake godine najveći proizvođači smartphonea nakon top modela za kalendarsku godinu predstave i mini verzije tih top modela, kojima je cilj da budu pristupačnije masi. Ipak, čini se da prodaja “mini” uređaja ne ide najbolje, barem što se HTC-a tiče, budući da su odlučili prestati proizvoditi mini modele, tako da će HTC One M8 Mini ostati zadnji takav model kod HTC-a.

Prilikom predstavljanja novog HTC One M9+ smartphonea, predsjednik HTC-ove podružnicu za sjevernu Aziju, Jack Tong, potvrdio je ovu informaciju te će M8 Mini uinstinu biti zadnji “mini”. HTC se očito odlučio orjentirati isključivo na smartphoneove s dijagonalom većom od 5 inča te se sve više okreću trendu proizvodnje phableta. Od kraja 2014. HTC je predstavio nekoliko različitih modela čije dijagonale variraju između 5 i 5.5 inča, što je bila naznaka da je “mini” uređajima došao kraj.

Što se ostalih proizvođača tiče, Samsung i dalje šuti o mini verziji Galaxya S6, dok za LG G4 mini postoje naznake da bi se na tržištu mogao pojaviti već sljedećeg mjeseca.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh