Smartphonei

Autsajder Oppo još jednom oduševljava

Kao što su nam glasine koje su kružile internetom ovih dana najavile, Oppo je predstavio dva nova uređaja visoke kvalitete. Riječ je o R7 i R7 Plus modelima koji po načinu imenovanja ali i samom stilu dizajna uređaja neodoljivo podsjećaju na iPhone 6 i 6 Plus.

Manji od dva (R7) imat će 5-inčni AMOLED ekran dok će R7 Plus imati ekran od 6 inča, ali im je rezolucija potpuno ista, 1080p. Napajat će ih snažni Qualcomm 615 čipset s osmojezgrenim 64.bitnim procesorom uz danas standardna 3GB RAM-a. Iz Oppa smatraju kako je bilo što niže od navedenog jednostavno neprihvatljivo, što nam budi nadu da će kod Oppa iz uređaja u uređaj vidjeti samo napredak.
Interna memorija je kod R7 modela 16GB dok je kod R7 Plus-a to 32GB. Zanimljivo je kako oba uređaja podržavaju dual SIM tehnologiju, ali ako želite proširiti memoriju SD karticom, morat ćete žrtvovati SIM utor za drugu karticu jer je ujedno i utor za SD karticu.

gsmarena_001 (1)

Oba modela imaju kameru senzora od 13MP s f/2.2 lećom. Automatsko fokusiranje i jednostruka LED bljeskalica za R7, dok R7 Plus podržava lasersko autofokusiranje i dvostruku LED bljeskalicu. Nadalje, R7 Plus u kameri ima senzor RGBW vrste koji prema Oppu treba smanjiti smetnje i nejasnoće za 78% i unaprijediti sakupljane svjetlosti u leću za 32%, uspoređujući s današnjim tradicionalnim kamerama u smartphone svijetu.

Što se baterije tiče, R7 Plus iznenađuje s ogromnom baterijom od 4,100mAh, dok R7 ima skoro upola manju bateriju kapaciteta 2,320mAh, ali oba modela podržavaju Oppovo VOOC punjenje prisutno još od Find 7 i 7A modela. Funkcija koja je isključiva za Plus varijantu jest čitač otiska prsta na poleđini uređaja.

R7 i R7 Plus radit će na Color OS-u verzije 2.1, napravljenom na temeljima najnovijeg slatkiša, Androida 5.1 Lollipop.

R7 košteti će oko 400$ (otprilike 2700kn), a R7 Plus nešto skuplji po cijeni od 480$ (otprilike 3260kn). Oba modela već su u prodaji u Kini, a u ostatku svijeta mogu se očekivati sredinom lipnja.

Click to comment

Odgovori

To Top