Glasine

Android podrška za čitač otiska prsta

Bez sumnje, najzanimljiviji i najzabavniji način otključavanja vašeg smartphonea bio bi upravo kratki dodir vašim prstom. Također je to najpraktičniji i najbrži način otključavanja uređaja ukoliko je dobra izvedba istog. Tko bi pored otiska prsta odabrao dosadne lozinke, uzorke otključavanja i raznorazne pinove koje možda zaboravite?

Jedan od glavnih razloga što čitač prsta imaju samo neki Android uređaji je upravo nedostatak softverske podrške u originalnom Android kodu prema kojem svi baziraju svoje verzije softvera uz dodane presvlake.

Prema tvrdnjama BuzzFeeda, Google bi mogao u sljedeću verziju Androida (Android M) ugraditi podršku za čitač prsta, a to bi službeno trebalo biti predstavljeno na nadolazećoj Googleovoj konferenciji I/O 2015.
Iako su iz Googlea odbili komentirati glasine, kompanija Ars Technica pronašla je u kodu operativnog sustava Nexusa 6, najnovijeg Googleovog flagship uređaja, linije koda iz kojih su zaključili da je riječ o čitaču otiska prsta te kako Google intenzivno testira softverski dio te funkcije, što bi moglo također značiti, ali to su već nagađanja, da će idući Googleov flagship možda imati funkciju čitanja otiska prsta. Nexus 6 također je trebao imati senzor otiska prsta ali je Motorolin bivši CEO izjavio kako je u procesu rađanja te ideje Apple otkupio jedinu firmu koja je to dobro obavljala.

Kada bi ova informacija bila istinita, bio bi to veliki napredak za Android OS jer bi ugrađivanjem čitača otiska prsta u samo srce Androida olakšali posao programerima koji bi tada lako mogli implementirati funkciju u svoje aplikacije, pa bi tako mogli potvrđivati kupovinu u Google Play-u, Dropboxu i svim sličnim aplikacijama samo s otiskom prsta. Ideja je bezbroj, samo treba iskoristiti to na najbolji mogući način.

Click to comment

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

To Top