Glasine

Samsung i Apple pokreću nevjerojatan zajednički projekt

Samsung i Apple, vjerojatno dva najveća rivala u mobilnoj industriji, su shvatili da svađa nikome nije donijela ništa dobro, pa su se ujedinili kako bi zajedno počeli proizvoditi strojeve za čišćenje prometnica.

Iako na prvi pogled zvuči nemoguće, projekt zapravo ima smisla, kao i naziv – SiCleaner. Kako obje tvrtke imaju vlastite verzije hardvera i softvera potrebnog za funkcioniranje jednog takvog stroja, “dužnosti” su podijeljene. Za pogonski sklop je zadužen Samsung koji ima znatno više iskustva na tom području, najviše zbog suradnje s Renaultom, a za lakšu navigaciju kroz gusto naseljena područja će se koristiti hibridni Google Maps s dodanim Flyoverom iz Apple karti. Za reprodukciju glazbe i video sadržaja slična stvar – iTunes i Samsung trosistemski zvučnici. Trostrukim pritiskom na “home” tipku se aktivira hitni način rada gdje četke postaju propeleri koji će SiCleaner vinuti u zrak i od njega učiniti pravu pravcatu bespilotnu letjelicu. Najvažnije pitanje je zasigurno kakvo gorivo koristi ovaj čistač? Vjerovali ili ne – reciklirane baterije starih iPhone uređaja, što je i logično jer se vrlo lako vade iz iPhonea, a ima ih na milijune. Samsung će tu doprinijeti recikliranim AMOLED panelima. Da biste mogli pratiti potrošnju baterija, odnosno panela, SiCleaner se može povezati na aplikaciju SiZdravlje.

Naravno da se mislilo i na dizajn i dimenzije. Cijeli stroj će imati masu od zapanjujućih 17,2 kg, odnosno 2 kg više kad se napuni vodom. Najmlađi uzrasti će biti vrlo sretni kad vide SiCleaner – ugrađeni Apple kompresor može napuhati do 40 balona u minuti i podijeliti ih djeci koja se igraju u obližnjem parku.

Cijenu je formirao Apple, pa tako za varijantu sa 16 GB treba izdvojiti samo 50.000 USD, a za 500 GB 2 milijuna USD. Skuplja izvedba ima optičku stabilizaciju četki i bolju kameru, pa je cijena opravdana. U prodaji se očekuje sljedeće godine nakon što se sav snijeg otopi.

Click to comment

Odgovori

To Top