Smartphonei

Google uskoro postaje mobilni operater

Foto: Mashable

Googleov potpredsjednik Sundar Pichai je na aktualnom MWC sajmu u Barceloni najavio namjeru vlasnika najveće tražilice na svijetu da svoje poslovanje proširi novom uslugom koja bi trebala biti predstavljena kroz nekoliko mjeseci. Kako je rekao na izjavi za medije, kompanija ne želi postati službeni samostalni teleoperater s ciljem nadmetanja s konkurencijom, već želi lansirati novi servis koji će služiti prije svega za “testiranje novih usluga na pametnim telefonima”.

Kako bi ga lakše shvatili, Pichai je rekao kako se ovaj potez može usporediti s njihovom Nexus linijom proizvoda koja je razvijena u suradnji s drugim proizvođačima poput Samsunga, LG-a ili HTC-a, no ne s ciljem da im postane ozbiljna konkurencija. Iz ovog se može zaključiti kako će se najvjerojatnije raditi o nekoj “probnoj” mreži koja će koristiti infrastrukturu drugih teleoperatera.

Iako se ne zna puno detalja u vezi ovog projekta, Pichai je izjavio kako će jedna od mogućnosti ove nove mreže biti automatska uspostava poziva koji je “pukao”.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh