Gadgeti

Nvidia predstavila najnoviji mobilni čip, Tegru X1

Početkom svake kalendarske godine ljubiteljima gadgeta i svih ostalih oblika tehnologije osmijeh se vrati na lice s obzirom da svakog siječnja počinje CES, sajam potrošačke elektronike u Las Vegasu. Osim LG-a, novost kojom su se djelomično bavili tokom prethodne godine predstavila je i ekipa iz Nvidije. Nvidija je netragom nestala nakon što je njihova Tegra 2 postigla dobar uspjeh, sljedećim generacijama čipova sve su više nestajali i sve se više pojavljivao Qualcomm kojeg možemo nazvati kraljem tržišta mobilnih čipova. Nvidija se nada da će se čipom X1 vratiti na tron, a hoće li im uspjeti ostaje nam za vidjeti. 

Prema navodima iz Nvidije performanse Tegra X1 bit će usporedive s performansama Maxwella, a stići će s 256 CUDA i osam procesorskih jezgri (četiri ARM Cortex A57 i četiri ARM Cortex A53). Usporedbe radi, iz Nvidije su kao primjer snage naveli da je Tegra X1 jača od najjačih superračunala koja su bila aktualna prije 15 godina, što je izniman uspjeh. Izvodeći Unreal Engine Elemental demo, Tegra X1 koristi do deset puta manje energije od Xboxa One, uz približne postavke ali nešto manji framerate.

Osim u pametnim telefonima, Tegra X1 koristit će se i u tabletima te automobilima. U nastavku pogledajte video koji govori nešto više o ovom novitetu iz Nvidije.

https://www.youtube.com/watch?v=zEHXFnCRlAo

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh