Internet

Google uplatio donaciju za Charlie Hebdo

Kako piše Mashable, nakon terorističkog napada u uredima časopisa Charlie Hebdo, iz cijelog svijeta stižu donacije za pomoć i podršku. Među najpoznatijim donacijama ističu se francuska vlada koja je donirala oko 1,2 milijuna američkih dolara, dok je Guardian Media Group donirao otprilike 150,000 dolara.

Nakon napada na urede časopisa Charlie Hebdo ubijeno je 12 ljudi među kojima se se našli glavni karikaturisti koji stoje iza karikatura koje muslimanska zajednica smatra uvredljviom. Donacije se prikupljaju kroz francusku Digital Press Fund udrugu, a među posljednjim je stigla i ona od strane kompanije Google. Donacije bi trebale pomoći u opstanku rada časopisa nakon napada te omogućiti daljnje tiskanje istog pa je tako planirano da će se svaki tjedan tiskati više od 1 milijun primjeraka, dok se do sad tiskalo otprilike 60,000 primjeraka.

Spominju se još neke francuske organizacije koje bi se trebale pridružiti donacijama, a neke od njih su francuski Le Monde, France Televisions i Radio France.

Click to comment

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

To Top