Internet

Zbogom Skype: Kim Dotcom najavio svoj veliki projekt

Kim Dotcom još jednom pokušava se probiti na tržište web servisa, a ovaj put napada Skype. Prisjetimo se, Dotcom je prije 2 godine završio u zatvoru zbog Megauploada, a mnogi ga nazivaju i najpoznatijim svjetskim piratom. Ne samo da je izašao iz zatvora, nego je i pokrenuo svoj servis za razmjenu datoteka – Mega.co.nz – nešto slično današnjem MediaFireu. Sada priprema još veći projekt kojim namjerava napasti Skype, a prema izjavi na Twitteru dalo bi se zaključiti da će servis nositi naziv MegaChat.

Krajem prošlog tjedna Dotcom je najavio kako će servis biti uskoro lansiran, a radit će se o servisu za razmjenu videopoziva, tekstualnu razmjenu poruka te slanje datoteka velikom brzinom. Nadovezajući se na svoj slučaj sa Megauploadom koji ga je skoro koštao životnog ropstva, još prošle godine napao je poznate sevise najvećih kompanija IT industrije, poput Googleovog GMaila, Skypea te iClouda i dodao kako ne nude dovoljno privatnosti svojim korisnicima jer ih američka vlada špijunira.

dotcom-twitter

Dotcom je uvjeren kako će njegov “Skype” u vrlo kratkom roku prikupiti velik broj korisnika. U svakom slućaju, bit će zanimljivo gledati kako jedan od najomraženijih svjetskih pirata pokušava konkurirati Microsoftu.

1 komentar

1 komentar

  1. Pingback: Kim Dotcom najavljuje svoj novi veliki projekat – zamjena za Skype | Glas Naroda

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

To Top