Zanimljivosti

Obama prvi napisao računalni program

Nakon obilježavanja tjedna edukacije u računalnoj znanosti Computer Science Education Week, Barack Obama postao je prvi američki predsjednik koji se može pohvaliti da je prvi napisao računalni program. Iza cijelog projekta stoji organizacija Code.org koja promovira računalnu edukaciju, a Obamin program je bio vrlo jednostavan – iscrtavao je kvadrat na zaslonu.

Zagovornici računalne pismenosti SAD-a već su ranije tvrdili da informacijska tehnologija ulazi sve dublje u naše živote, pa bi u skladu s time svaki američki građanin trebao naučiti nešto o tome na koji način funkcioniraju računala. Obama je projekt podržao te se nada da je ovo tek početak. “Učenje tih vještina nije važno samo za vašu budućnost. To je važno i za budućnost naše zemlje, ako želimo da Amerika ostane na čelu, trebamo mlade Amerikance kao što ste vi kako bi svladati alate i tehnologije koje će promijeniti način na koji sve radimo”, rekao je.

Obami se na okupljanju pridružio i gradonačelnik New Yorka, Michael Bloomberg, koji je 2012. na svojem Twitter profilu poručio da je njegova novogodišnja odluka da nauči programirati.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh