Glasine

Samsung navodno priprema 6-inčni 4K zaslon

Kao da se boje da ćemo brojati piksele, prizvođači mobilnih uređaja neumorno povećavaju rezolucije. Budući da je 2K rezolucija vjerojatno nedovoljna jer je njezin rezultat u većini slučajeva gustoća “tek” nešto više od 500 ppi, izgleda da je pravo vrijeme da se napadne sa 4K rezolucijom.

Ako govorimo o 5,9 ili 6-inčnom zaslonu, dobit ćemo gustoću od ogromnih 700+ ppi. Pitanje je, treba li nam to? Kako noviji modeli imaju mogućnost snimanja videa u 4K rezoluciji, u snimljenom uratku možete uživati na tom istom uređaju bez gubitka kvalitete. Iskreno, možda je 4K standard malo prebrzo eskalirao. Televizori su još uvijek skupi, a i dostupnost materijala je ograničena, pa se u većini slučajeva morate zadovoljiti vlastitim snimkama.

samsung-display-slide-1

Ono što uvijek prati razvoj zaslona je razvoj čipseta, pa će za toliku količinu piksela biti potreban snažan procesor, a pogotovo grafički čip, što u biti znači da bi današnji vrh ponude (Snapdragon 805, Nvidia Tegra K1) imao znatno slabije performanse. Pravu istinu ćemo saznati otprilike za godinu dana, kad već možemo očekivati Note 5.

Click to comment

Odgovori

To Top