Smartphonei

Samsung s 3.000 pametnih telefona u borbi protiv Ebole

Samsung Electronics je danas najavio kako će tvrtka donirati 3.000 pametnih telefona, vrijednosti milijun američkih dolara, kako bi pomogla u borbi protiv virusa Ebole. Pametni telefoni, koje će donirati Uredu za koordinaciju humanitarnih poslova Ujedinjenih naroda (OCHA – United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs), koristit će se u projektu humanitarnog povezivanja Ujedinjenih naroda u sklopu kojeg će se mobilni uređaji koristiti za pružanje humanitarne podrške pogođenim područjima.
Donirani pametni telefoni Galaxy S3 Neo koristit će se u 60 medicinskih centara za liječenje Ebole u tri najteže pogođene afričke države: Gvineji, Liberiji i Sierra Leoneu. Instaliranjem mobilne aplikacije UN-a Smart Health Pro, medicinsko osoblje moći će koristiti pametne telefona za liječenje bolesnika i prikupljanje medicinskih podataka, dok će bolesnici u karanteni zahvaljujući uređajima moći kontaktirati svoje obitelji.

Svi donirani pametni telefoni bit će uništeni nakon suzbijanja epidemije virusa Ebole.
Također, Samsung podržava različite napore za suzbijanje epidemije Ebole u Africi, uključujući pružanje financijske pomoći za kupnju Hazmat zaštitnih odjela u Gani i distribuciju sredstava za dezinfekciju ruku u Demokratskoj Republici Kongo kao i pokretanje SMS usluge za podršku tijekom epidemije Ebole u Južnoafričkoj Republici.

Click to comment

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

To Top