Smartphonei

Apple otkrio iPad Air 2 i iPad Mini 3

Apple je na jučerašnjoj konferenciji predstavio svoja dva nova tableta. Radi se o iPadu Air 2 i iPadu Mini 3 koji su “procurili” u medije tek dan prije predstavljanja zbog propusta jednog od zaposlenika. Prošlogodišnji iPad kompanija je hvalila kao najtanji tablet na svijetu, dok njegov ovogodišnji nasljednik Air 2 je čak 18 posto tanji (6,1 mm), pa tako ako spojite dva iPada Air 2, oni će i dalje biti tanji od onog prvog modela iPada predstavljenog 2010.

Što se tiče specifikacija, iPad Air 2 dolazi s novim A8X procesorom, grafičkom koja je čak 180 puta brža u odnosu na prvi model iPada, no usprkos velikoj brzini procesora i grafici, baterija ovog modela može izdržati “samo” deset sati rada. Apple je na eventu posebnu pažnju posvetio iSight kameri koja dolazi s novim 8-megapikselnim senzorom koji snima još bolje fotografije, kao i 1080p HD videozapise. Nadalje, slijedi najveća novost koju donosi ovaj model iPada, a to je Touch ID senzor koji je prvi put predstavljen prošle godine na iPhoneu 5S, te je uz mogućnost odabira između 3 modela u različitim bojama jedini novitet koji donosi nova verzija iPada Mini.

apple2

Početna cijena novog iPada Air iznosi 499 američkih dolara sa slobodnim prostorom od 16GB, dok u ponudi ostaje i prvi iPad Air po cijeni od 399 američkih dolara.

Novi iPadi u prodaju kreću krajem sljedećeg tjedna na američkom tlu.

Click to comment

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

To Top