Gadgeti

Panasonic predstavio pametnu kameru

Panasonic se vratio na stare staze, iako možda ne na način na koji je većina očekivala. Najnoviji proizvod je Lumix Smart Camera DMC-CM1, i radi se o vrlo ozbiljnom i sposobnom uređaju koji jedva čeka da sruši prodaju Samsung Galaxy K Zooma.

Dakle, kao što i samo ime govori, riječ je o pametnoj kameri koja ima zapakiran vrhunski hardver. Pa, krenimo onda od kamere – 1-inčni senzor je najveći ikad stavljen u telefon, a da opis svedemo na laičku razinu, taj senzor je otprilike sedam puta veći od prosječnog u jednom telefonu. 20 megapiksela će biti sasvim dovoljno za pristojnu razinu detalja, a uz to može snimati i u RAW formatu. Nije nikakvo iznenađenje da je 28-milimetarska f/2,8 leća Leicina jer Panasonik surađuje s njima već dugi niz godina. Video snima maksimalno u 4K rezoluciji, ali samo pri 15 sličica u sekundi, pa tu zapravo i ne vidimo smisao, a ISO se može ručno podešavati u rasponu od 100 do 25.600. Za sada se ne zna ništa o optičkoj stabilizaciji, ali bismo ju vrlo rado vidjeli.

lumix_dmc-cm1_image_5

Za razliku od K Zooma koji ima vrlo dobar, ali ne i tako oštar zaslon, DMC-CM1 je na 4,7 inča dijagonale strpao full HD rezoluciju, što rezultira fantastičnom gustoćom od 469 piksela po kvadratnom inču. Ostatak hardvera također impresionira – Snapdragon 801 sa četiri jezgre na 2,3 GHz i Adreno 330 GPU-om, 16 GB interne memorije i 2 GB radne, utor za micro SD karticu i LTE modem. Debljina uređaja je 21,1 mm na dijelu gdje se nalazi leća, dok je na ostatku za takav uređaj vrlo prihvatljivih 15,2 mm. Baterija je kapaciteta 2.600 mAh.

Cijena je 900 €, što nije baš malo, ali Lumix Smart Camera DMC-CM1 može itekako poslužiti svrsi ako uza se nemate DSLR fotoaparat.

Click to comment

Odgovori

To Top