Glasine

Objavljen video i hrpa fotografija funkcionalnog iPhonea 6

Do službenog predstavljanja ostalo je nešto više od dva dana, a kako se predstavljanje bliži, tako se na internetu pojavljuje sve više procurjelih materijala koji prikazuju dijelove uređaja, pa čak i sam uređaj u cijelosti. Tako se sinoć na kineskoj društveno mreži Weibo korisnik zzray pohvalio fotografijama potpuno funkcionalnog iPhonea 6 koji izgleda jako autentično u osnosu na prethodne leakove.

Kinesko tržište već je puno klonova nove Appleove perjanice pa je tako hrpa ljudi pokušala “prodati” internetu lažni uređaj kao onaj pravi, ali svaki put bi se ispostavilo da se radi o lažnom uređaju. Ovog puta situacija je drukčija. Kao prvo, ako pogledate Passbook ikonu na većem modelu (uvećana verzija iste slika lijevo od ovog paragrafa) i usporedite ju s onom na iPhoneu 5s na slici gore, možete vidjeti da ova sa novog iPhonea ima dodatan redak koji prikazuje kreditnu karticu, što bismo mogli protumačiti kao potvrdu glasina o novom sustavu za plaćanje koji Apple sprema u suradnji s velikim tržišnim igračima na tom području.

Drugo, u videozapisu koji možete pogledati ispod ovog paragrafa, možete vidjeti da čovjek prezentira otključavanje novog iPhonea putem već poznate Touch ID tehnologije, odnosno čitača otiska prsta i to se odvija jako glatko, kao i animacije na uređaju, što možemo protumačiti kroz teoriju da se radi o stvarnom uređaju napravljenom od strane Applea, jer kod jeftinih kineskih kopija animacije nisu ni približno glatke kao ove na navodnom iPhoneu 6.

Kao što možete vidjeti, čini se da su ikone na zaslonu rastegnute na zaslonu i ima prostora samo za jedan dodatan red ikona, ali ako pogledamo površinu zaslona lako je shvatiti da se može ubaciti i dodatan stupac i dodatan red ikona pa se nadamo da je na ovom iPhoneu instaliran iOS za starije iPhoneove pa je automatski rastegnut da se prilagodi zaslonu te da će Apple na finalnoj verziji uređaja ipak povećati količinu ikona na zaslonu.

Zaslon bi trebao imati rezoluciju 1334 x 750 piksela u 16:9 omjeru. Sve ove informacije moramo uzeti s dozom nepovjerenja kao i sve ostale procurjele videozapise, fotografije i ostale vrste informacija. Apple event na kojem bi trebao biti predstavljen novi iPhone održava se u utorak u 19 sati po našem vremenu i tada ćemo saznati sve informacije o ovom toliko očekivanom uređaju. U nastavku pogledajte galeriju slika, a ispod galerije nekoliko videozapisa koji demonstriraju kameru, Health aplikaciju i ostalo.

[justified_image_grid ids=15396,15397,15398,15399,15400,15401,15402,15403,15404,15405,15406,15407]

Update: Upravo je objavljen i 7-minutni video, koji možemo nazvati prvim reviewom iPhonea 6. Doduše, nešto ćete razumjeti jedino ako znate mandarinski jezik.

Click to comment

Odgovori

To Top