Računala

Microsoft predstavio Windows 10

Microsoft je na Windows eventu u San Franciscu predstavio sljedeću inačicu operativnog sustava Windows. Poznatog pod kodnim imenom “Threshold”, radi se o nasljedniku trenutne “osmice”, a operativni sustav izlazi sredinom sljedeće godine. Terry Myerson, Microsoftov Executive Vice President iz odjela zaduženog za novu inačicu Winsa istaknuo je kako njihov operativni sustav koristi oko 1,5 milijardi ljudi te je došlo “vrijeme za nove Windowse”. Zašto je kompanija “preskočila” devetku, ne zna se pravi razlog, no Myerson kaže kako ne žele da nove Windowse korisnici zovu “Windowsima 9”.

Od nekih značajnijih noviteta, vrijedi istaknuti odluku kompanije da vrati stari “Start” izbornik. Novi stari “Start” izbornik od sada ima i mogućnost pretraživanja weba bez otvaranja preglednika. Tu je i još jedna zanimljivost koja se ne tiče samog operativnog sustava, već organizacije eventa. Naime, sudionici su mogli pristupiti Wi-Fi mreži u prostoriji kojoj se odvijao event uz password “Windows2015”.

win10_2 win10_3 win10_4

Iz kompanije kažu kako je ovo tek početak! Za sutra je Microsoft najavio još jedan event na kojem će predstaviti Windows Insider Program.

Click to comment

Odgovori

To Top