Gadgeti

Nekoliko novih informacija o Nexusu 9

HTC nema puno iskustva s tabletima, u svojoj povijesti su proizveli tek jedan – Flyer, no i taj nije bio vrlo uspješan. U današnje vrijeme kad su tableti iza svakog ugla, od najjeftinijih, pa sve do najskupljeg iPada, suludo je ne baviti se tim poslom.

I koji je onda najbolji potez za žestoki start? Udružiti se s Googleom i razviti novi Nexus tablet, naravno. Prva suradnja se dogodila još 2010., tada je HTC predstavio Google Nexus One koji je ujedno promovirao tada najnoviju verziju Androida, 2.1 (Eclair).

Nexus 9, kojem pripadajući broj odaje dimenzije zaslona, će vjerojatno pokretati 64-bitni Nvidia Tegra K1 procesor koji podržava do 4 GB radne memorije, a grafički procesor sadrži čak 192 jezgre i podržava DirectX 11 i OpenGL 4.4. Za primjer, ovaj hardver može bez kapi znoja pokrenuti igru s Unreal Engineom 4 čak i na QHD rezoluciji. Očekuje se 8-megapikselna kamera s optičkom stabilizacijom, što je velika prekretnica među tabletima koji čak ni nisu praktični za snimanje.

Nikakvih iznenađenja neće biti na području operativnog sustava, Nexus 9 će predstaviti Android L koji smo vidjeli na prošloj Googleovoj prezentaciji. Ono što mnoge zanima je datum predstavljanja, a to bi trebao biti listopad, ako je suditi po dosadašnjim prezentacijama.

Click to comment

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

To Top