Smartphonei

Xiaomi predstavio Mi4

Xiaomijev izvršni direktor Lei Jun u utorak je nestrpljivim kineskim i internacionalnim fanovima predstavio novotarije iz te rastuće kineske tvrtke: očekivani Mi4 telefon.

Specifikacije i nisu neko iznenađenje, iako je izostao prethodno najavljen ekran QHD rezolucije te Snapdragon 805, a sam dizajn te okvir od nehrđajućeg čelika  malko ovaj put i previše podsjeća na iPhone. Stoga, ipak će biti riječ o 5 inčnom 1080p Sharp/JDI OGS ekranu na kojem će se prikazivati sadržaj koji će obrađivati Qualcomm Snapdragon 801 quad-core 2.5GHz procesor te radna memorija od 3GB. LTE je, naravno, ovaj put konačno prisutan – verzija za kinesko tržište podržava TDD-LTE, dok će uskoro biti dostupna i međunarodna (nama zanimljivija) verzija s podrškom za FDD-LTE.

Kamera je očekivanih 13MPx (stražnja Sony stacked CMOS) te nezaobilazna ‘selfie’ kamera od 8 MPx.

Napajanje će mu davati 3080 mAh Li-ion polimer baterija, a u prodaji će se naći verzija s 16 i 64 GB interne memorije. Očito je i ovaj put izbjegnut utor za microSD karticu. Cijena će na kineskom tržištu za 16 GB model iznositi oko 1800, a za 64 GB oko 2200 kuna.

Xiaomi je u prvoj polovici 2014. prodao preko 26 milijuna telefona, gotovo 3 puta više od istog razdoblja u prethodnoj godini. U istom razdoblju tvrtka je povećala prihode za 150%.

Na događanju je najavljena i nova nadogradnja Xiaomijeve modifikacije Androida – MIUI V6.

Click to comment

Odgovori

To Top