Najnovije

BlackBerry predstavio Passport, četvrtasti smartphone

BlackBerry se nedavno pohvalio da su osmislili totalno novi koncept izrade pametnih telefona, a danas su predstavili prvi pravi uređaj temeljen na njihovim novim idejama. Radi se o uređaju zanimljivog naziva Passport (putovnica).

Iako je po specifikacijama normalan uređaj kojeg možemo svrstati u viši rang pametnih telefona, svojim dizajnom jednostavno plijeni jako puno pažnje. Kao što možete vidjeti na slici iznad, uređaj je kvadratnog oblika! Da, dobro ste pročitali. Ni mi nismo sigurni što je dizajnerski tim u BlackBerryu konzumirao prilikom dizajniranja ovog uređaja. Uređaj ima 4,5″ uređaj, ali zbog čudnog oblika uređaja zaslon ima površinu kao i 5″ uređaji, kažu iz BlackBerrya.

Passport je, kažu iz BlackBerrya, dizajniran prema potrebama poslovnih korisnika, a uz poveći zaslon rezolucije 1440 x 1440 točaka nudi i fizičku tipkovnicu (koja tako ne zauzima prostor na ekranu). Hardver bi trebao biti potkovan Qualcommovim Snapdragon 800 SoC-om, a uređaj će pogoniti i BlackBerry 10.1 OS. Na tržištu ga možemo očekivati tokom rujna, a nema informacija kada će biti dostupan u Lijepoj Našoj. Radi li se o genijalnom radikalnom konceptu ili pak o nepotrebnom izletu u nepoznato, pokazat će prodajni rezultati. Simbolično, možda ovo bude BlackBerryeva putovnica za dno s kojeg nema povratka.

 

Click to comment

Odgovori

To Top