Događanja

Šaka noviteta s ovogodišnjeg Google I/O

Google je jučer na svojoj I/O konferenciji predstavio vlastiti odgovor na Appleov CarPlay. Radi se o usluzi koja dolazi pod nazivom Android Auto i radi na sličnom principu kao i CarPlay, samo što u Googleovoj inačici pametni telefon koji “vrti” Android je središte multimedijalnog sustava. Kako tvrde iz kompanije, 25% svih automobilskih nesreća se događa zbog korištenja različitih gadgeta tijekom vožnje pa smatraju kako bi se ta brojka mogla smanjiti kad bi isti gadgeti bili integrirani na zaslonima unutar automobila.

Uskoro će biti moguće i pokretati aplikacije namijenjene Androidu na računalima s Chrome OS-om, a također je najavljena i bolja usklađenost između ta dva operativna sutava, odnosno obavijesti s Android uređaja moći će se prikazivati istovremeno i na računalu pokretanom Chrome OS-om.

Vrijedi i spomenuti novu mogućnost koji dobiva Chromecast uređaj – mirroring za Androide. Naime, od sada ćemo moći povezati svoje pametne telefone ovim uređajem i tim putem streamati multimedijalne sadržaje na televizor.

Najavljena je i nova verzija Androida koja dolazi pod nazivom “Android L” i novim redizajniranim sučeljem, a šuška se kako bi “L” u imenu moglo predstavljati riječ “Lollipop”. Tu su i nove ikone, animacije, a i novi centar obavijesti čiji će prikaz od nove verzije biti riješen pomoću kartica koje će se prikazivati i kada je zaslon zaključan. Sve u svemu, zanimljivo!

Tijekom konferencije odvila su se dva manja protesta zbog kojih je ista nakratko prekinuta. Naime, jedan od posjetitelja uzviknuo je kako njega i njegovu obitelj Googleov odvjetnik Jack Halprin izbacuje iz kuće, dok je drugi uzviknuo kako je Google totalitarna tvrtka koja se bavi izradom robota za terorizam.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh