Najnovije

Mobiteli u vožnji gori od alkohola i droge

Transport Research Laboratory proveo je u Velikoj Britaniji istraživanje koje je otkrilo kako tipkanje SMS poruka za vrijeme vožnje usporava reakcije za 37 posto. Uzimanje marihuane za vrijeme vožnje reakcije će usporiti za 21, dok će uživanje u alkoholu do zakonom dopuštenih granica usporiti za 13%.

Razgovaranje tijekom vožnje još je gore i ujedno najopasnije, odnosno usporava reakciju za 46%. Ovo istraživanje uveliko je zabrinulo Britance, stoga se na Otoku raspravlja o drastičnim kaznama za one koji koriste mobitel za vrijeme vožnje pa bi se tako svakom vozaču kojeg se uhvati kako razgovara na mobitel automatski oduzela vozačka dozvola na godinu dana i naplatila novčana kazna.

Kazna za korištenje mobitela za vrijeme vožnje kažnjala se posljednjih 10 godina s 30 funti, da bi sada bila povećana na 100 funti (cca. 920 kuna). Tijekom 2012. godine samo u Velikoj Britaniji zabilježeno je preko 370 prometnih nesreća izazvanih korištenjem mobitela, ozljeđeno je 548 sudionika u prometu, a 17 ih je poginulo.

Click to comment

Odgovori

To Top