Smartphonei

LG G3 početkom srpnja i na hrvatskom tržištu

LG Electronics predstavio je u utorak i u našoj zemlji izvrsnog nasljednika ‘flagshipa’ G2 – LG G3 te tablet LG G Pad 7.0. Već na prvu i kod nas u uredništvu je ostavio i više nego dobar dojam. 5,5 inčni Quad HD zaslon ima gustoću od 538 ppi, a kako zauzima čak 76,4% prednje površine, vrlo ga je jednostavno držati u jednoj ruci, kao da je riječ o puno manjem mobilnom telefonu.

Mobilni telefon ima vrhunske karakteristike te je opremljen najnovijim četverojezgrenim Snapdragon 801 procesorom na 2.5 GHz, a dolazit će u 2 verzije: s 2 GB RAMa te 16 GB interne memorije te s 3 GB RAMa i 32 GB interne memorije. ‘Okićen’ je i microSD utorom za dodatna memorijska proširenja (do 128 GB), što itekako pozdravljamo.

„U skladu s konceptom Simple is the New Smart, LG G3 i LG G Pad 7.0 rezultat su istraživanja potrošača temeljenog na LG-evoj filozofiji razvoja proizvoda Učimo od vas. Tako ovi uređaji nude najbolje od onog što tehnologija trenutno može ponuditi u kombinaciji s pojednostavljenim korisničkim iskustvom.”, izjavio je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska.

LGeva nova perjanica diči se i 13 Mpx kamerom koja ima lasersko automatsko izoštravanje i naprednu tehnologiju OIS+ te snima oštre fotografije doslovce u djeliću vremena potrebnog uobičajenim kamerama na telefonima. Prednja kamera razlučivosti 2.1 Mpx ima i zgodnu značajku za ‘hvatanje’ popularnih selfieja jednostavnim pokretom šake.

Predstavljanje uredjaja LG G3 u Zagrebu

Među jedinstvenim značajkama korisničkog sučelja su Smart Keyboard koji smanjuje pogreške pri tipkanju za do 75 posto praćenjem i analiziranjem navika te omogućava prilagodbu položaja tipkovnice, Smart Notice koji daje razne prijedloge i preporuke na temelju ponašanja korisnika, načina korištenja telefona i lokacije te skup značajki Smart Security među kojima je i hvaljeni Knock CodeTM za otključavanje i zaključavanje telefona osobnim uzorkom, odnosno tapkanjem po bilo kojem dijelu zaslona od 2 do 8 puta, objasnila je Tamara Jambrović iz LG Hrvatska.

Baterija uređaja G3 je odvojiva, kapaciteta 3.000 mAh s naprednom optimizacijom kako bi se dodatno maksimizirala njena učinkovitost, tvrde iz LG-a te su se ujedno pohvalili s preko 12 milijuna prodanih mobilnih telefona u prvom kvartalu 2014., zahvaljujući upravo LG G2 modelu. Vjerujemo da će i ostatak godine zabilježiti jako dobre rezultate s obzirom na izvrsne značajke najnovije perjanice.

LG G3 će na hrvatskom tržištu biti dostupan početkom srpnja u trgovinama te kod sva tri mobilna operatera u tri atraktivne boje: crnoj, bijeloj i zlatnoj, otkrio nam je voditelj prodaje mobilnih LG uređaja Željko Gabud.

Cijena za sada nije službeno potvrđena, ali u skladu s dosadašnjom politikom cijena LG-a koji nudi vrhunske performanse za povoljnu cijenu, skloni smo staviti grubu procjenu da će se u slobodnoj prodaji kretati od 4.500 – 5.000 kn, što je opet povoljnije od konkurentskih ‘flagship’ modela.

Click to comment

Odgovori

To Top