Najnovije

Samsung objavio detalje zaslona za novi Galaxy S5

DisplayMate je i prije početka prodaje Samsungu odao počast za zaslon na novom Galaxyju S5 za koji je navedeno da je najbolji kojeg su ikada testirali. Samsung nas želi upoznati s detaljima koji otkrivaju znatni napredak u AMOLED tehnologiji.

Krenimo od osvjetljenja, maksimalna vrijednost je 351 cd/m2, što je 22 % više od Galaxyja S4 i 13 % više od Galaxy Notea 3.

brightness

Refleksija je smanjena na 4,5 %, što osigurava dobru vidljivost na otvorenom. Ovo se može usporediti s LCD zaslonom koji daje 698 cd/m2, ali uz znatno veću potrošnju energije.

reflex

Kako se dijagonala zaslona malo povećala, oštrina je pala s 441 na 432 točkica po kvadratnom inču, što je potpuno zanemarivo. Diamond Pixel tehnologija je zamijenila Pentile i ispravila alias-efekt (koji je, ruku na srce, bilo teško uočiti).

density

Kad govorimo o potrošnji energije, ona je 27 % manja nego kod prethodnika, Galaxyja S4, odnosno zaslon troši 18 % manje energije na istoj razini osvjetljenja, i to bez Ultra načina štednje energije koji mijenja trenutnu pozadinu u crnu koja kod AMOLED-a ne zahtijeva pozadinsko osvjetljenje. Kod zakretanja zaslona za 30 stupnjeva, tipični LCD gubi oko 55 % svjetlosti, dok kod zaslona Galaxyja S5 pada za tek 22 %.

power

Prošlogodišnji Samsungov top-model Galaxy S4 je dobio puno pohvala na račun zaslona zbog kvalitete i vjernosti prikaza. Nekomu su boje bile možda malo preintenzivne, ali uz malo podešavanja, rezultati su fantastični. “The Cinema” način rada je prema DisplayMateu dao najvjerniji prikaz boja u povijesti njihovog testiranja, pa dok i sami ne isprobamo Galaxy S5, vjerovat ćemo im na riječ.

Click to comment

Odgovori

To Top