Najnovije

Provjerite kojeg se datuma ukida roaming unutar EU

Prijedlog uredbe Europske komisije o europskom telekomunikacijskom tržištu danas je izglasan u Europskom parlamentu te bi od 15. prosinca 2015. zvanje, slanje poruka te korištenje podatkovnog porometa trebalo pri gostovanju u mobilnoj mreži u drugoj zemlji članici Europske unije trebalo koštati kao i u domaćoj.

Europska unija već zadnjih nekoliko godina radi na smanjivanju naknade za roaming. Europska komisija trebala bi u narednih nekoliko mjeseci poduzeti sve radnje kako bi se ove naknade na vrijeme u potpunosti ukinule te ćemo konkretnije uvjete pod kojima će se ukinuti roaming saznati tek tada.

Kako bi se mobilni operateri mogli zaštititi od zlouporabe roaming usluga, postoji mogućnost da Europska komisija propiše i iznimne slučajeve u kojem bi određena naplata bila dozvoljena. Čak i u tim slučajevima, cijene ne bi smjele biti veće od limita koji su trenutno propisani, a koji će od 1. srpnja ove godine iznositi 0,19 eura po minuti odlaznog poziva u EU, 0,05 eura za minutu dolaznog poziva, 0,06 eura za SMS te 0,20 po megabajtu prenesenih podataka.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh