Najnovije

Od žarulje Thomasa Edisona do najsuvremenijih otkrića: Samsungov muzej inovacija

Tvrtka Samsung Electronics otvorila je danas Samsungov muzej inovacija, posvećen istraživanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti elektroničke industrije. Posjetitelji će moći iskusiti bogatu povijest elektronike od najranijih električnih izuma Michaela Faradaya, Thomasa Edisona i Grahama Bella, kao i steći uvid u budućnost pomoću novih inovacija koje tek dolaze na tržište.

Samsungov muzej inovacija predstavlja na jednom mjestu neke od najvećih izuma i inovacija bogate povijesti elektronike. Ovi izumi postavili su temelje tehnološkog razvoja koji nam je omogućio da unaprijedimo proizvode koji nam danas svima olakšavaju živote. – izjavio je povodom otvaranja muzeja Oh-Hyun Kwon, izvršni direktor tvrtke Samsung Electronics – Muzej pruža posjetiteljima priliku da vide odakle svi današnji proizvodi dolaze te da ujedno i shvate odakle Samsung crpi inspiraciju za stvaranje novih kreativnih proizvoda koji određuju modernu industriju potrošačke elektronike.

Muzej se prostire na 10,950 m2 raspoređenih na pet katova i podijeljen je tematski u tri različite izložbe koje prikazuju prošlost, sadašnjost i budućnost elektroničke industrije. U dvoranama 1 i 2, posjetitelji mogu saznati detalje o više od 150 povijesnih izuma, dok su u dvorani 3 izložene sadašnje i buduće inovacije. U svakoj dvorani nalaze se informacije o pojedinim proizvodima, kao i video materijali posebno snimljeni kako bi pružili posjetiteljima dodatni kontekst.

muz2

Dvorana 1 posjetiteljima priča o počecima elektroničke industrije između 18. i 20. stoljeća. Izložba prikazuje neke od najvažnijih povijesnih otkrića i inovacija koje su izumili Michael Faraday, Thomas Edison i Graham Bell. Dvorana je podijeljena na pet tematskih područja; otkriće električne energije, rasvjeta, telekomunikacije, kućanski uređaji i radio. Ova dvorana prikazuje detaljnu povijest tvrtki pionira industrije: Siemensa (osnovanog 1847.), AT&T (1885.), Philips (1891.), General Electric (1892.) i NEC (1899.).

muz3

U dvorani 2 napravljene su tri zone koje pružaju uvid u ključne stupove razvoja elektroničke industrije: poluvodiči, zasloni i mobilni uređaji. Pojava poluvodiča omogućila je brzu obradu informacija, a razvoj zaslona i mobilnih komunikacija kontinuirano doprinosi širenju i dostupnosti informacija. Posjetitelji u dvorani 2 mogu saznati sve o ključnim trenucima razvoja tehnologije poput otkrića tranzistora, razvoja integriranih sklopova, povijesti poluvodiča ili evoluciji tehnologije zaslona. Mobilna zona predstavlja prvi svjetski mobitel kao i prvi svjetski pametni telefon. U ovoj dvorani se pored Samsungovih proizvoda nalaze i proizvodi vodećih proizvođača koji su doprinijeli razvoju moderne tehnologije poput Intela, Sonya, Sharpa, Nokije i Motorole. Za najmlađe posjetitelje u ovoj dvorani smješten je inovacijski laboratorij u kojem djeca mogu saznati sve što ih zanima o poluvodičima, zaslonima i mobilnim komunikacijama.

muz4

Završna treća dvorana prikazuje Samsungovu viziju budućnosti te su u njoj predstavljene najnaprednije nove tehnologije koje Samsung planira lansirati u budućnosti. Za više informacija o Samsungovom muzeju inovacija posjetite: www.samsunginnovationmuseum.com

Click to comment

Odgovori

To Top