Događanja

Facebook preuzima Oculus VR

Mark Zuckerberg je očito ovisnik o kupovini. Nedavno je za nevjerojatan iznos kupio WhatsApp, pa zašto ne bi potrošio još malo? Ovaj put ga zanimaju proizvođači hardvera – riječ je o Oculus VR-u, tvrtki koja stoji iza Oculus Rifta, vrlo zanimljivog uređaja za simulaciju virtualne stvarnosti. Na Facebooku je da isplati 400 milijuna američkih dolara u gotovini i 23,1 milijun svojih dionica koje trenutno imaju vrijednost 1,6 milijardi USD, čime dolazimo do ukupnog iznosa od 2 milijarde dolara.

Da je slučajno Google kupio ovakvu tvrtku, ne bismo bili nimalo iznenađeni, ali kad to učini Facebook, valja malo razmisliti o tome. Zuckerberg očito ima malo drugačije dugoročne planove i vjerojatno ne misli držati Facebook u trenutnom obliku zauvijek, a virtualna stvarnost je definitivno stvar budućnosti. Mnogi ju prvenstveno povezuju s igranjem igara čime je doživljaj višestruko bolji, ali zasigurno se može odlično iskoristiti u komunikaciji. Primjerice, iz topline vašeg doma možete pričati s prijateljima ili liječnicima ili pak pohađati nastavu.

Mnogi su skeptični kad Facebook preuzme neku tvrtku, ali Palmer Luckey, tvorac Oculusa, uvjerava svekoliko pučanstvo da ga neće iznevjeriti i krenuti u “krivom smjeru”.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh