Gadgeti

Sony prodao 4,2 milijuna primjeraka PS4

Sony je prema najnovijim informacijama prodao nevjerojatnih 4,2 milijuna primjeraka svoje next-gen konzole PlayStationa 4, otkriva Kaz Hirai iz Sonya. Ovaj podatak možemo smatrati brojem prodanih konzola u 2013. godini, budući da je 4,2 milijuna primjeraka prodano do 28. prosinca prošle godine, tako da nije nemoguće da se Sony do današnjeg dana popeo blizu brojke od 5 milijuna prodanih primjeraka.

Uz prodajne brojke same nove konzole, Hirai je otkrio da je nakon izlaska PlayStationa 4 broj PS Plus pretplatnika narastao za čak 90%, a pripadajući PS4 softver do 28. prosinca prodan u 9,7 milijuna primjeraka širom svijeta. Sve ovo prethodilo je predstavljenu PlayStation Now servisa za streamanje igara, što će vrlo vjerojatno još više potaknuti prodaju PS Plus pretplata, ali i same konzole.

Usporedbe radi, Yusuf Mehdi iz Microsofta je dan prije otkrio da je Xbox One do kraja 2013. godine prodan u 3 milijuna primjeraka širom svijeta. Xbox One se službeno prodaju u 13 država svijeta, a uskoro se očekuje proširivanje na još država. Nažalost, na tom spisku država nije Hrvatska.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh