Događanja

Razer predstavio Nabu, pametnu narukvicu

U Razeru su očito shvatili da tržište nosivih gadgeta ima velik potencijal, pa su se odlučili na izradu jednog takvog, i nazvali ga Nabu. Razer Nabu je zapravo pametna narukvica koja će prikazivati obavijesti s vašeg pametnog telefona. Nabu i vaš smartphone bit će moguće povezati putem Bluetootha.

Razer je prilikom izrade vodio računa o praktičnosti, ali i o privatnosti korisnika, pa su tako ugradili dva zaslona u narukvicu. Gornji zaslon koji u Razeru nazivaju Public Icon Screen, trebao bi biti vidljiv svima, ima rezoluciju od 32×32 piksela, a služi za prikazivanje osnovnih podatka o dolaznim pozivima, tekstualnim i email porukama, obavijestima iz popularnih aplikacija poput Facebooka, Skypea, Twittera, Instagrama i WeChata. Donji zaslon na narukvici Razer je nazvao Private Message Screen i kao što sami naziv kaže, namijenjen je samo vašim očima. Putem tog zaslona ćete moći vidjeti detaljnije podatke o primljenim obavijestima zbog čega i ima nešto veću rezoluciju od 128×32 piksela.

Nabu vam može pomoći i kod vašeg zdravlja, budući da zna koliko ste kalorija potrošili, broj koraka koji ste napravili, jeste li koristili stepenice, koliko ste sati spavali, a pomoću GPS-a, zna i koliku ste udaljenost prošli, te na kojim ste mjestima bili.

Razer nije objavio kolika će biti cijena, ali za razvijatelje aplikacija za Nabu ona će iznositi 49,99$, pa se pretpostavlja da će sličnu cijenu imati i u maloprodaji.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh