Gadgeti

Predstavljen Asus Transformer Book Duet, uređaj s dva različita OS-a

Izgleda da je Intel uspio nagovoriti proizvođače da u svoje uređaje ugrađuju dva operativna sustava, ideju o kojoj smo pisali prije nekoliko dana, dok je još bila glasina. Prvi proizvođač koji se odlučio na izradu ovakvog uređaja je Asus, koji je predstavio hibridni tablet s Androidom i Windowsima, za on neodlučne koji “vole” oba navedena operativna sustava.

Zapravo se radi o tabletu koji je moguće priključiti na tipkovnicu, kao i većinu Asusovih tableta, ima 13,3-inčni zaslon rezolucije 1920x 1080 piksela. U najjačoj izvedbi dolazi s Intelovim procesorom Core i7 uz 4 GB RAM-a, s 128-gigabajtnim SSD-om unutar “tabletnog“ dijela, te s terabajtnim diskom u dijelu s tipkovnicom, što je zavidno dobar hardver. Težina uređaja nešto je viša očekivanog te iznosi 1,9 kg, dok Wtabletni” dio uređaja mjeri debljinu od 1,3 cm.

Prema riječima ljudi iz Asusa, izmjena aktivnog operacijskog sustava obavlja se pritiskom na posebnu tipku, a postupak traje četiri sekunde. Izmjenjuju se dva OS-a, Android u verziji 4.2 (što je, ruku na srce, malo zastarjelo) te Windows 8.1. Za razliku od ranijih sličnih uređaja, Transformer Book Duet ne koristi vizualiuzacijsku tehologiju za izvođenje Androida, pa tako Android može iskoristiti punu snagu hardvera u ovom uređaju.

Preporučena prodajna cijena računala za američko tržište iznosi 600 dolara (za model sa Core i3 procesorom i zaslonom rezolucije 1366×768 piksela). Isporuke ovog zanimljivog uređaja kreću tokom drugog kvartala te nema informacije o dostupnosti na drugim tržištima.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh