Gadgeti

Lenovo na CES-u predstavio hrpu Windows 8 tableta

Lenovo je na svom ovogodišnjem “nastupu” na CES-u, najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu, za početak predstavio čak tri nova tableta pokretana Windows 8 operativnim sustavom. Radi se o zanimljivom ThinkPadu 8 te dva hibrida tableta i laptopa, Lenovo Miix 2 11 i Lenovo Miix 2 10. Interesantno je da su sva tri uređaja pokretana Intelovim čipovima.

Lenovo ThinkPad 8 je 8,3″ tablet temeljen na punokrvnim Windowsima u najnovijoj inačici 8.1 te kompaktnom aluminijskom kućištu. ThinkPad 8 ima odličan zaslon u punoj HD rezoluciji, odnosno 1920×1080 piksela, što rezultira odličnom gustoćom piksela na zaslonu od 8,3″. Pokretan je Intel Bay Trail quad-core čipom, točnije, radi se o Intelovom Z3770 maksimalnog takta 2.4GHz. Integrirana je i Intelova HD grafika s podrškom za OpenGL 3.2 i DirectX 11, a 2GB LPDDR3 1067 MHz dual-channel RAM-a bi trebalo biti dovoljno za nesmetan rad.

Na stražnjoj strani uređaja nalazi se 8 MP kamera s LED bljeskalicom koju vjerojatno nitko neće koristiti (osim turista koji Lijepu Našu posjećuju iz Kine). Na prednjoj strani uređaja osim zaslona nalazi se 2 MP kamera za videopozive. ThinkPad 8 bit će dostupan u nekoliko različitih varijanti ovisno o količini podatkovnog prostora koja ide do maksimalnih 128 GB. Također, na izbor će biti ponuđene i 3G te Wi-Fi verzija. Raspon cijena kreće se od $399 do $429.

Dva hibrida osim pomalo glupih naziva nude hibride tableta i laptopa pokretane Intelovim quad-core Atomima te 1080p zaslonima. Oba također imaju i prave fizičke AccuType tipkovnice koje će omogućiti iskustvo kakvo imate na laptopu.

Lenovo Miix 2 10 je manji od spomenute dvojice i ima 10″ zaslon, a pogoni ga  četverojezgreni Intel Atom procesor s 2 GB DDR3 RAM-a i do prevelikih 128 GB podatkovnog prostora. Na stražnjoj strani nalazi se 5 MP kamera, a s prednje 2 MP kamera za video pozive. I prednja i stražnja kamera snimaju video u 720p rezoluciji. Što se povezivosti uređaja tiče, ovaj uređaj raspolaže s Bluetoothom 4.0, Wi-Fi-em i 3G modulom kao opcijom, kao i ThinkPad 8.

Lenovo se potrudio i ugradio hrpu portova, poput HDMI porta, microUSB porta i 2 USB 2.0 porta na tipkovnici. Već spomenuta tipkovnica opremljena je sa subwooferom koji se kombinira zajedno s JBL zvučnicima na tabletu. Cijena za najjeftiniju varijantu ovom modela je 499$, a nema informacija o dostupnosti na našem tlu.

Lenovo Miix 2 11 ima poveći 11,6″ zaslon također u 1080p rezoluciji, kao i prethodna dva modela. Pokreće ga četverojezgreni Intel Atom procesor ali sa maksimalnih 8 GB radne memorije, ako se voljni toliko platiti. Integrirani SSD može imati do maksimalnih 256 GB podatkovnog prostora proširivog putem microSD utora, iako vam on vjerojatno neće trebati budući da vam je na raspolaganju već zavidna količina podatkovnog prostora. Ovaj uređaj raspolaže istim kamerama kao i prethodni model te JBL zvučnicima pa će jednako tako ponuditi sličnu autonomiju od oko 8 sati rada. U najjeftinijoj varijanti cijena će mu iznositi 699$.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Most Popular

Vrh