Društvene mreže

Putem Instagrama od danas možete slati privatne i grupne poruke

Instagram je jučer predstavio opciju nazvanu Instagram Direct koja omogućuje slanje fotografija i videozapisa u svojevrsni inbox. Već neko vrijeme kruže glasine da Instagram planira implementirati ovu opciju u svoj servis te bi od danas ta opcija trebala biti dostupna svim korisnicima koji nadograde aplikaciju na verziju 5.0.

Ovo se odnosi samo na Android i iOS korisnike, budući da je Instagram za Windows Phone još u beta fazi razvoja, pa će ova opcija biti implementirana tek kad aplikacija izađe iz beta faze. Ovo predstavlja odmak od filozofije Instagrama koji je zamišljen kao servis za javnu objavu sadržaja. Nova funkcionalnost integrirana je unutar sučelja aplikacije, a poruke stižu u ulazni spremnik. Sadržaj odobrenih kontakata prikazuje se automatski, dok sadržaj nepoznatih pošiljatelja najprije treba odobriti. Osim jednome, poruke možete slati i grupi do 15 korisnika od jednom.

Ovime je Instagram postao direktna konkurencija Snapchatu, kojeg su prethodno Google i Facebook (koji je vlasnik Instagrama već neko vrijeme) pokušali kupiti.

Click to comment

Odgovori

To Top